Bedrijven die het afgelopen jaar mooie cijfers behaalden en hun medewerkers in de bloemetjes willen zetten, kunnen nog tot eind maart 2022 een coronapremie - ook wel gekend als consumptiecheques - uitkeren aan hun medewerkers. En dat tot wel 500 euro.

Koopkracht verhogen en binnenlandse economie een boost geven: dat is het doel van de coronapremie die de overheid - intussen bijna twee jaar geleden - in het leven riep. Met de eindejaarsperiode in het vooruitzicht is de premie ook de ideale manier om je werknemers te bedanken voor het voorbije jaar.

Fiscaal interessant

Via de coronacheque kan je je werknemer maximaal 500 euro extra koopkracht geven. De traditionele sociale en fiscale lasten vallen in dat geval weg, maar hou wel rekening met de bijzondere werkgeversbijdrage van 16,5% die je op de premie moet betalen. Voor een consumptiepremie van 500 euro betaal je als werkgever dus 582,50 euro.

Voor iedereen gelijk

Net als voor maaltijd- of ecocheques ben je vrij welk bedrijf je de cheque uitkeert (Edenred, Monizze of Sodexo). En net als bij maaltijd- of ecocheques ben je verplicht de cheques collectief uit te keren - aan alle werknemers, dus, of aan een objectief bepaalde groep. Voor sommige ondernemingen is de uitkering verplicht vastgelegd in de CAO.

Deadline binnenkort

De corona- of consumptiepremie kan je aanvragen tot 31 maart 2022. Tot 31 december 2022 is de cheque geldig in horecazaken, in de sport- en cultuursector, in de kleinhandel en in warenhuizen.