Plannen om te investeren in duurzame technologie? Dan kom je misschien in aanmerking voor een van deze groene premies.

Ecologiepremie+

De ecologiepremie+ komt financieel tegemoet aan bedrijven die investeren in technologieën die verband houden met koeling, verlichting, warmte, water en transport. Op de website van VLAIO vind je de volledige lijst van initiatieven die in aanmerking komen.

Met de premie wil de Vlaamse overheid bedrijven stimuleren tot een milieuvriendelijk en energiezuinig productieproces. Ondernemingen ontvangen via deze premie 15 tot 55% van de ecologische meerkost van de investering. Voorwaarde: de premie geldt voor investeringen die starten tussen de eerste dag van de maand die volgt op de maand van de aanvraag én binnen zes maanden nadat de steuntoekenning werd goedgekeurd. De geplande investeringen moeten binnen de drie jaar na de steuntoekenning tot een goed einde zijn gebracht.

GREEN investeringssubsidie

Kom je niet in aanmerking voor de ecologiepremie+? Dan misschien wel voor de GREEN investeringssubsidie. Die is er voor investeringen in groene technologieën om te verwarmen of af te koelen, energie-efficiëntie en elektrificatie. Ondernemingen ontvangen via deze premie 20 tot 40% van de ecologische meerkost van de investering op projecten van minstens €50.000.