‘Deze maatregelen gelden in april’

Nieuwe maand, 'nieuwe' - of geüpdatete - maatregelen. Hierop kan je een beroep doen in april.

Aanvraag Vlaams beschermingsmechanisme voor februari 

Het beschermingsmechanisme voor februari is nog aan te vragen tot en met 15 april. Verplicht gesloten sectoren hoeven daarvoor geen omzetverlies aan te tonen, anderen dienen bewijzen in van 60% omzetverlies om aanspraak te maken op de premie. Die omvat 10% van de omzet uit de referentieperiode uit 2019. Je aanvraag dien je in via Vlaio.

Beschermingsmechanisme april verhoogd naar 15%

Alle zaken die ook deze maand verplicht gesloten blijven, krijgen in april geen 10%, maar 15% steun. Die steun wordt berekend volgens de omzet uit de referentieperiode uit 2019. Ook niet-essentiële winkels die nu volgens afspraak werken en andere ondernemingen met zwaar omzetverlies kunnen gebruikmaken van de maatregel. Om het omzetverlies te berekenen, wordt gekeken naar de periode van 1 tot 25 april.

Globalisatiepremie aan te vragen

Wie tussen 1 april en 31 december 2019 een minimale omzet van 450.000 euro had en zware financiële gevolgen ondervindt van de coronacrisis, kan sinds deze maand de globalisatiepremie aanvragen. De voorwaarden? Je onderneming moet een omzetdaling van minstens 60% en een boekhoudkundig verlies geleden hebben. Het bedrag waarop je recht hebt, bedraagt 10% van je omzet. Je kan de premie aanvragen via Vlaio.

Voor vragen rond je aanvragen of de premies kan je bij FiscaCoach terecht. Bel ons op 011 123 123 of mail naar info@fiscacoach.be.
home